Terug bij bekenden
Door: Ruud en Loes
Blijf op de hoogte en volg Loes
05 Oktober 2005 | Nederland, Amsterdam
Nadat we waren gevlucht uit Thasos voor de regen en de toeristenhordes, belanden we op een plek die veel meer iets voor ons was; de bergen van Zagoria (noord-Griekendland, tegen Albanie aan). We hebben hier, om het even kort samen te vatten, heel veel gewandeld; door de mooie stenen dorpjes en de fantastische valleien (de foto's spreken voor zich). Welgeteld hebben we een uur of 25 gelopen door de immense natuur (verspreid over vijf dagen) en toen had loes zo'n blaren dat we de driedaagse trip naar de top van mnt.Gamila, wat de slagroom op de taart had moeten zijn, helaas moesten aflassen. Maar dat maakte eigenlijk niets uit want die dag begon het enorm te regenen wat wandelen in de bergen erg lastig maakt.... En we hadden al met al wel genoeg meegemaakt aan natuur (omsingeld door jakhalzen en even later een koe gevonden die door een beer in tweeen was gehakt; lekker!) Zagoria was wederom (de zoveelste) top-ervaring van de afgelopen vier maanden!
En eigenlijk was er in deze streek nog veel meer te beleven, maar Montenegro was inmiddels wel erg dichtbij.... We konden de geur van de zure kool al ruiken en ook onze vrinden aldaar hadden heel veel zin om ons te zien en dat was wederzijds.... dus in plaats van nog even rustig de tijd te nemen voor al het schoons in de regio, hebben we een soort japans tourprogramma voor ons zelf gemaakt.... In drie dagen hebben we bezocht; Metsovo, de kloosters van meteora, Kastoria en Ohrid (Macedonie). Dit was allemaal heel mooi en snel en het hoogtepunt was dat er in het meer bij Kastoria een kolonie kroeskoppelikanen was neergestreken en daardoor was onze ornitholoog loes heel blij want deze beestjes zijn bijna het zelfde lot als wijlen de dodo beschoren!
Het laatste stukje van de trip voerde door het altijd leuke Albanie... Hier hebben we nog leuke ideen opgedaan voor mensen die eens voor de verandering een echte schijtvakantie willen; weekje Tirana in de herfst! te gek! Maar het was allemaal wel veilig en de weg was redelijk tot goed, dus al met al zaten wij in de namiddag al gezellig bij bojans moeder aan de montenegrijnse kip en even later rondom een (in Nederland erg verboden) schnaps-stokerij in de tuin van Bojans oom. Na het nodige geproefd en gevierd te hebben sliepen wij heerlijk in, in het ouwe trouwe montenegro... (waar we nog heel veel leuks gaan doen maar daarover meer, de volgende keer)!
heel veel liefs van uw aller Loes en Ruud
05 Oktober 2005 - 13:38
Maria:
Zo te lezen gaat het goed met jullie, fijn dat de beer iets eerder dan jullie daar was. Veel plezier en avontuur in Montenegro. -
05 Oktober 2005 - 14:25
Eva:
Liefies, Gaat lekker daar...hier ook hoor! heel warm en veel viezigheid. Hele vriendelijke mensen en alles lekker rustig aandoen! Dikke kus uit Suriname! -
05 Oktober 2005 - 16:59
Joris:
Fijn om wederom te lezen dat jullie nog steeds goed bezig zijn. Ben ondertussen bij papa en mama ingetrokken aangezien zij hun dochters enorm missen. Joyce en ik hebben het prima naar ons zin in de caravan in de garage! -
06 Oktober 2005 - 07:24
Vervoortjes:
Hoi Ruud en Loes
Jongens wat heerlijk zo´n reis. Als jullie nu een leuke gids maken dan kunnen we deze reisjes ook eens uitproberen, de plaatjes zien er geweldig uit.
Geniet er lekker van wij gaan in de herfstvakantie naar oostende lekker aan zee uitwaaien.
Verder gaat hier alles zijn gangetje, Job heeft het druk met voetballen en feestjes. Martijn is een echte puber geworden.
Gaat dit jaar een weekje naar parijs met school en ziet dit helemaal zitten. Daar begint het reizen al, net 13 zal hij later ook hierin verder gaan.
Heel veel liefs
groetjes Toos -
06 Oktober 2005 - 10:11
Niek En May:
Hallo ontdekkingsreizigers
Wij hebben al jullie verhalen op de voet gevolgd, SUPER! Geweldig om het gevoel te hebben dat je alleen op de wereld bent(op die jakhalzen na dan)! Zou op slag willen ruilen met jullie. Wij gaan het avontuur ook tegemoet, maar dan in Maleisie, iets korter maar zeer zeker de moeite waard aan de verhalen van Ellen te horen. Iets voor jullie?? Geniet nog van al jullie avonturen en tot kijk in het Meijelse land. Groetjes, Niek en May. -
07 Oktober 2005 - 14:59
Henke:
Ha Loes en Ruud! Fijn dat jullie het nog steeds zo super naar jullie zin hebben! De reisverhalen blijven erg leuk om te lezen! Met mij in Nederland is ook alles prima. Weer lekker weekend en zometeen ga ik bij Ruwien eten! x Henke -
09 Oktober 2005 - 20:32
Saskia:
hoi lieverds,
fijn dat met jullie bezoek het aantal toeristen dat Albanie bezoekt van 0 naar 2 is gestegen. Prachtig land en altijd avontuurlijk. Kijken jullie wel uit dat Bossa met haar Montenegrijnse handelsgeest de Clio niet verkoopt voor een half varken en een mand tomaten?
X -
10 Oktober 2005 - 08:36
Sander:
hey ruud en loes..
ik had vorig jaar bij Bossa wat kleren laten liggen kun je sjekken of die daar nog liggen of zullen deze inmiddels al verkocht zijn? Voor de rest alles goed met jullie en met de clio...? -
12 Oktober 2005 - 19:01
Jo En Ria:
Hoi Ruud en Loes,
We zijn weer terug van onze vakantie op Kreta; we hebben ervan genoten en we hopen dat jullie het ook fijn hebben in Montenegro; groetjes,
Jo en Ria -
13 Oktober 2005 - 17:37
Peter, Hennie En Kids:
Hoi, Ruud en Loes,
Het is al weer even gelkeden dat we een berichtje hebben geplaatst. Maar als ik jullie verhalen doorlees beleven jullie genoeg avonturen. Wij gaan in de herfstvakantie een aantal dagen met de Vervoortjes naar Oostende. (Dat ligt in België) Misschien zijn jullie daar nog nooit geweest en kunnen wij onze ervaringen naar jullie doorbrieven. Geniet nog maar de komende maand en .... dagen. Groetjes, Janssen en Co uit Baarlo. -
17 Oktober 2005 - 08:42
Devika:
Heey Loes en Ruud!! Mooi al die foto's weer! Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zien! Wel minder van die blaren!! :) Dikke Kus,
Devika